top of page

A Whole B(r)unch of Design
                         14 MAY 

maiwe-feb-hires-36_11f48e96-315f-4e1b-9dd4-7d8a69bff575_550x825.webp

MAIWE

De Antwerpse bio­ingenieur Maayke Ruyffelaere stampte in volle coronapandemie een nieuwe en natuurlijke skincare lijn uit de grond: MAIWE. 

Maayke werkt hiervoor samen met lokale vrouwen uit een gebied in het Andesgebergte. De vrouwen plukken er rozenbottels, die Maayke gebruikt voor haar innovatieve skincare formules. MAIWE gelooft in een ‘minimalistic skincareroutine’: met slechts enkele essentiële producten kan je jouw huid voeden en beschermen. Sounds like a plan! 

MAIWE is geschikt voor alle huidtypes, maar richt zich specifiek op de ouder wordende huid die extra hydratatie nodig heeft en af en toe last heeft van breakouts 

Ook zo benieuwd? Ontdek MAIWE tijdens A whole B(r)unch of Design!

image_e1f2e8cf-cd1a-4945-af46-581415cf7936_1296x.webp

Atelier Nojali

Wat begon als een gezellig namiddagje knutselen met resin met de kids, prikkelde Nathalie al snel om hier verder mee aan de slag te gaan. Nathalie ging op zoek naar mallen en andere gietbare materialen om zelf juwelen te kunnen maken. Ze kleurde, mengde, goot, schuurde, verniste en monteerde er op los en al gauw kwam er een hele collectie tot stand. 
Typerend aan de accessoires van Atelier Nojali: de felle kleurtjes en het ultra lichte design. Maar ook: hun samenwerking met de sociale economie als productiepartner. Op die manier helpt atelier Nojali in de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun traject richting de reguliere arbeidsmarkt.

Ode aan Nathalie’s missie!

Untitled_design.webp

MISENA CERAMICS

Mauranne begon in 2019 met het ontwerpen van haar unieke keramieken creaties. Wat begon als een hobby, veranderde toen Mauranne verhuisde en de mogelijkheid kreeg om een ​​klein atelier in haar garage te bouwen (dat ze intussen inruilde voor een groter atelier in Deurne).

Mauranne’s dagen zijn sindsdien gevuld met het experimenteren en creëren van prachtige keramieken stuks. Misena staat voor unieke objecten, gemaakt met liefde, om jarenlang te gebruiken en te koesteren. Kom jij de collectie ontdekken?

52855c_3de7d8309a044ad782d346ea69ebc0ed_mv2.webp

WOCHE

Woche is een Belgische label dat werd opgericht in 2016 door Clarisse Bruynbroeck. Woche brengt een duurzame collectie handgemaakte sieraden voort die dagelijks gedragen kunnen worden tot ze bijna een tweede huid worden. Door de juwelen te dragen, passen ze zich aan het lichaam aan, met kleine veranderingen in patina, kleur en vorm. 
Toeval en imperfectie in vorm, materiaal en techniek, zijn aspecten die terugkeren in de handgemaakte stukken. 
Ontdek Woche tijdens A Whole B(r)unch of Design & trakteer jezelf of jouw geliefden op een uniek sieraad.

4-5-2022 11_15_38.jpg

ONE_90 APPAREL

One90_Apparel is een Belgisch merk opgericht door Babette De Vrij. Babette deed ook tijdens de vorige editie van BOD mee, en kon toen heel wat fashionistas overtuigen met  mooie handgemaakte vesten. Babette gaat in India op een duurzame manier op zoek naar de leukste vintage stoffen om om te vormen tot unieke kledingstukken. Elke vest is handgemaakt en kan je bovendien langs twee kanten dragen. YOU’RE SIMPLY THE VEST!  Babette breidde haar collectie intussen uit met mouwloze vesten, handtassen en kleine tasjes. Wij zijn alvast super benieuwd!  

A Whole B(r)unch of Design - 1ste editie (Nov 2021)

2021-10-15 18_30_04-Ceramic By Rosa (_ceramicbyrosa) • Instagram-foto's en -video's en nog

Ceramic By Rosa

Als dochter van de porseleinwinkel, was Rosa al jong geboeid door de materialen, ontwerpen en talloze mogelijkheden van aardewerk en porselein. Haar favoriete tijdsbesteding is dan ook werken aan haar draaitafel. Rosa houdt ervan om unieke stukken te maken en telkens iets nieuws te creëren. Ontdek haar prachtige keramieken collectie tijdens A whole B(r)unch of Design! 

2021-10-16 19_21_57-Ceramic By Rosa (_ceramicbyrosa) • Instagram-foto's en -video's en nog
Albast by Rosa

Naast haar keramieken servies verrast Rosa ook met haar unieke albast collectie. Albast is een natuurlijk gesteente waarvan je de aders van de natuur door het materiaal ziet lopen. Als je hierin een licht of kaarsje aansteekt, bekom je een warme en gezellige sfeer. Al haar ontwerpen worden met de hand gemaakt, een ambacht die al generaties lang bestaat. Geniet van de elegantie en rust die je in huis haalt met deze producten, tijdens A Whole B(r)unch of Design!

2021-10-16 19_37_16-merken.docx - Word.png
Julie De Bleser Art & Fashion

Julie De Bleser is een jonge Belgische kunstenares die u zal inpalmen met haar verbluffende mode collecties, installaties en schilderijen. Julie's stijl is romantisch en ludiek, steeds met een poëtische ondertoon. Julie houdt van een vrouwelijk en krachtig beeld met een sensuele twist. Ze laat zich inspireren door kleuren, vormen en texturen. Ontdek haar werk tijdens A Whole B(r)unch of Design!

2021-10-16 20_00_54-merken.docx - Word.png

Mambo Baskets

Michaël en Camille, de founders van Mambo Baskets, staan voor het gebruik van 100% natuurlijke materialen en kiezen voor 100% handwerk. Er komen geen machines of vervuilende industrie aan te pas. Met het aanschaffen van je Mambo Basket, koop je bovendien veel meer dan een mand. Je koopt ook een boeiend verhaal over sterke mensen in Afrika die dankzij het maken van de manden een beter leven kunnen opbouwen. En dat maakt Mambo Baskets uniek. Kom hun collectie ontdekken tijdens A whole B(r)unch of Design!

2021-10-16 20_05_17-roos vandekerckhove (_roosvandekerckhove) • Instagram-foto's en -video

Roos Vandekerckhove

"Rooted in Belgium, reborn in Marrakesh", omschrijft Roos het zelf. Roos Vandekerckhove was een van de eerste Belgische ontwerpsters die zich volop op het breien en het weven stortte. Sinds haar verhuis naar het land, laat Roos zich inspireren door al het moois dat Marokko te bieden heeft. Zo heeft ze zich, naast handtassen en sjaals, toegelegd op het creëren van kleurrijke, -volledig met de hand geknoopte- tapijten en kussens. Roos Vandekerckhove werkt uitsluitend met natuurlijke materialen, waarvan het merendeel uit plaatselijke Marrokaanse ateliers komt.

Knipsel.PNG

Juna Fae Jewelry

"We are on a mission to put the love in fine jewelry", omschrijven ze het zelf. Een diamanten juweel is het ultieme liefdesgeschenk, maar weinig mensen staan stil bij de ecologische en sociale impact ervan. En daar willen de drie zussen, Lisa, Nathalie en Stefanie Koulouris met Juna Fae verandering in brengen. Hun stackable ringen zijn gemaakt van gerecycleerd 18K goud en diamanten uit een lab. Daarmee verzekeren ze jou een ultra zuivere, maar wel CO2-neutrale én conflictvrije, diamant rond je vinger. Kom hun prachtige collectie ontdekken tijdens A Whole B(r)unch of Design!

image0.jpeg

One90_apparel

One90_apparel is een Belgisch merk opgericht door Babette De Vrij. Babette gaat in India op een duurzame manier op zoek naar de leukste vintage stoffen om om te vormen tot unieke kledingstukken. Elke vest is handgemaakt en kan je bovendien langs twee kanten dragen. YOU’RE SIMPLY THE VEST! Ontdek haar collectie tijdens A Whole B(r)unch of Design!

198813349_1747084548805907_4978710845088352998_n.jpg

Moussa's Bissap

Geworteld in de Senegalese traditie om een ​​geschenk van thuis te delen met de mensen die er vandaan reizen, gaf Moussa's zus hem een ​​zak gevuld met Hibiscus Sabdariffa-kelkplanten. Terwijl hij een nieuw leven begon in Antwerpen, overweldigd door de nieuwe omgeving, werd de zak met kostbare bladeren vijf jaar lang vergeten. Dit totdat Moussa de behoefte voelde om meer over zijn cultuur te delen met zijn vrouw Sanja. Hij wilde haar bissap laten ontdekken. Het drankje dat in Senegal al meer dan 500 jaar een gevestigde waarde is in het dagelijkse leven. Moussa's Bissap is het perfecte alternatief voor elke alcoholische drank of suikerhoudende limonade. 

Proef, en ontdek het verhaal achter, Moussa's bissap tijdens A Whole B(r)unch of Design!

Benieuwd naar welke jonge merken er op 14 mei te ontdekken zijn? Stay tuned!

thumbnail_image0.jpg

WITTE CHAREL

A Whole B(r)unch of Design draait om gezellig brunchen, genieten van prachtige keuken- en interieur designs & nieuwe lokale producten ontdekken. 
Wat zeker niet mocht ontbreken tijdens deze editie is een écht Antwerps streekbier, gebrouwen door een sympathieke blonde knaap. 
Jeugdvriend & levensgenieter Charel besloot zich op een nieuwe uitdaging te storten: het witgouden gerstenat naar zijn hand zetten. De brouwtocht van Charel was lang maar verrijkend. De ‘Witte Charel’ was een feit, en ontpopte zich tot een ultrasmaakvolle White IPA (5,6%) in de leukste bierflesjes. De zonovergoten lentedagen schreeuwen om het ontkronen van ‘Ne Witte Charel’. 
Schenken wij er voor jou eentje in op 14 mei?

Benieuwd naar welke merken er nog te ontdekken zullen zijn tijdens deze editie van BOD?
Stay tuned!

bottom of page